Η ημερίδα μαθητείας στα πλαίσια της έκθεσης «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» στο NOESIS

Την Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Μαθητείας στα πλαίσια της έκθεσης «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» που πραγματοποιείται στο NOESIS στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2018.

Περισσότερα για το τριήμερο πρόγραμμα της έκθεσης ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

Στο «στρογγυλό τραπέζι» που ξεκίνησε στις 10.00 ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ Γιώργος Μουστάκας, ο Διευθυντής του Γραφείου Υφυπ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θέμης Κοτσιφάκης και η Όλγα Καφετζοπούλου από το τμήμα Μαθητείας ΥΠΕΠΕΘ, άκουσαν, κατέγραψαν και συζήτησαν με τους παριστάμενους εκπροσώπους θέματα από την εφαρμογή του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξης Μαθητείας.

Στη συζήτηση – στρογγυλό τραπέζι συμμετείχε για το νομό Χαλκιδικής και κατέθεσε τις προτάσεις του ο υπεύθυνος μαθητείας του νομού κ. Δημήτρης Μαλακούδης, ενώ παρακολούθησε και ο υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου κ. Φίλιππος Κουτσάκας.

Ακολούθησε (στις 11:45) σύντομη ξενάγηση και περιήγηση στην εξαιρετική έκθεση έργων μαθητών ΕΠΑΛ.

Ακολούθησε ημερίδα (στις 12:15) την εναρκτήρια ομιλία της οποίας έκανε ο Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρεμβάσεις έγιναν από τους:  Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, Α΄ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΘ,  Αγνή Παγούνη από το ΚΕΠΑ και Αντώνη Ταργκουτζίδη από το ΕΛΙΝΥΑΕ. Εμπειρίες από την υλοποίηση της μαθητείας στους χώρους εργασίας παρουσίασαν με τις παρεμβάσεις τους οι: Γεώργιος  Γιοργιλάς από το Δήμο Θέρμης,  Γεωργία Πουρτουλίδου  από το Γεν. Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και Ζωή Καρακίζη από το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «η Αναγέννηση» καθώς και μαθητευόμενοι  στους φορείς αυτούς.

Για πρώτη φορά το Επαγγελματικό Λύκειο ως θεσμός τίθεται στο προσκήνιο και δημιουργούνται δίαυλοι επικοινωνίας της Εκπαίδευσης με τους επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους της αγοράς.

Το τριήμερο των δράσεων «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί», μεταξύ άλλων στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οικογενειών τους για τις προοπτικές που προσφέρουν τα επαγγελματικά Λύκεια, αλλά και στην ενημέρωση αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα που τους προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια στη βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων. Παράλληλα στόχος είναι η ενημέρωση όλων των φορέων απασχόλησης και των Επιμελητηρίων για τις δυνατότητες συνεργασίας με το νέο θεσμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »