Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο

Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο απαιτεί ο μαθητής αφενός να έχει διαμορφώσει μία ρεαλιστική εικόνα για τον εαυτό του (δυνατότητες αξίες, επιθυμίες) και αφετέρου να έχει μελετήσει μεθοδικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν στην αγορά εργασίας (επαγγέλματα),  στις σπουδές που δίνουν τα απαιτούμενα εφόδια για αυτήν (προγράμματα σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα, προοπτικές απασχόλησης) και εν τέλει στους δύο τύπους λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).

Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται οργανωμένες:

  • στην παρουσίαση που δημιουργήθηκε από τον Φίλιππο Κουτσάκα (υπεύθυνο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου) για την ενημέρωση των μαθητών των Γυμνασίων κατά το σχολικό έτος 2017-18 (αρχείο pptx κλικ ΕΔΩ*)
  • στο εξαιρετικό ηλεκτρονικό βιβλίο των κ. Οικονόμου, Φωτίου, Παραστατίδη, Καλτσά «Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο» του 2017-18 (κλικ ΕΔΩ)

Καλή μελέτη 🙂

* η παρουσίαση χορηγείται με ανοιχτή άδεια χρήσης CC-BY-SA το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να την κάνετε ότι θέλετε υπό δύο βασικές προϋποθέσεις (1) να την αναδιανέμετε υπό τους ίδιους όρους (2) να κάνετε αναφορά στον δημιουργό. Περισσότερα για τις άδειες CC (Creative Commons) ΕΔΏ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »