Το πρόγραμμα των μαθητικών «Εικονικών Επιχειρήσεων»

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) υλοποιεί / υποστηρίζει και για το σχολικό έτος 2017-18 μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται στενά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Στα προγράμματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» στο οποίο έχουν συμμετάσχει σχολεία του νομού Χαλκιδικής τα προηγούμενα σχολικά έτη.

Ειδικότερα κατά το σχολικό έτος 2016-17 συμμετείχαν στο πρόγραμμα το ΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας, το ΕΠΑΛ Νικήτης και το ΕΠΑΛ Πολυγύρου (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΏ). Μάλιστα η εικονική η εικονική επιχείριση πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου λειτουργεί ανελλιπώς τα τελευταία πέντε χρόνια (περισσότερα ΕΔΏ).

Επιπλέον από τα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε ιδέες για τις εικονικές επιχειρήσεις, απο σχολεία όλης της Ελλάδας, που συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση που έγινε στη Θεσσαλονίκη (κλικ ΕΔΏ) και στην Αθήνα (κλικ ΕΔΏ).

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών.

Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό για το σχολικό έτος 2017-18 είναι η 12η Νοεμβρίου 2017.

Ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων στη διεύθυνση: http://sen-programs.senja.gr/

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Πολυγύρου είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία / βοήθεια χρειαστείτε κατά τη διαδικασία υποβολής ή και υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος (2371021156 ή 6973661733).

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση που δημιούργησαν.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, και υλοποιείται και εντός του ωρολογίου προγράμματος (σε προαιρετική βάση).

Το πρόγραμμα πλαισιώνει πάντα ο εκπαιδευτικός και ένα στέλεχος μίας επιχείρησης το οποίο εθελοντικά συμβουλεύει και καθοδηγεί την μαθητική ομάδα μέσα από τη δική του επαγγελματική εμπειρία και γνώση. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές κερδίζουν μια βιωματική εμπειρία για τον επιχειρηματικό κόσμο: στήνουν τη δική τους επιχείρηση, μοιράζουν τους ρόλους και τις αρμοδιότητες, δημιουργούν εξ’αρχής ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αναλαμβάνουν ευθύνες και ταυτόχρονα είναι υπόλογοι στους μετόχους για την πορεία της εταιρίας. Επίσης, αναπτύσσουν χρήσιμες δεξιότητες για την προσωπική τους, μελλοντική επαγγελματική πορεία και επιτυχία και κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι μαθητές θα είναι σε θέση να κατανοήσουν την έννοια της αυτο-απασχόλησης, να παίρνουν ρίσκα και να αντιμετωπίζουν πιθανές αντιξοότητες με τη βοήθεια καθηγητών και εθελοντών.

Διοργανώσεις του προγράμματος :

Στo πλαίσιo του προγράμματος «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» διοργανώνονται εμπορικές εκθέσεις και διαγωνισμοί που συμβάλλουν στο βιωματικό χαρακτήρα του προγράμματος και εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες με τον όρο του θεμιτού ανταγωνισμού. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής τους σε αυτές τις διοργανώσεις, έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, να θέσουν στόχους και να κερδίσουν επαίνους και διακρίσεις.

Πέραν του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρισης το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (http://senja.gr/) υλοποιεί για 12η συνεχή χρονιά τα δωρεάν εκπαιδευτικά του πρόγραμμα για καθηγητές και μαθητές (https://youtu.be/Owy7E6vSmM8).

Ο οργανισμός εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΩ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 360. Το έργο του υποστηρίζουν καθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων μας.

Τα πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιούνται σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας (http://dide.eyr.sch.gr/site/sites/default/files/171784-2017.pdf) και έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «H καλύτερη εφαρμογή πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά στην επιχειρηματικότητα των μαθητών». Τα καινοτόμα και βιωματικά υλοποιούνται εντός ή εκτός του ωρολογίου σχολικού προγράμματος, (ή σε συνδυασμό και των δύο).

Τα προγράμματα παρέχουν στους εκπαιδευτικούς:

  • Υψηλής ποιότητας επιμόρφωση με συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό
  • Πλήρη υποστήριξη και παροχή βοήθειας
  • Διεθνή επαγγελματική ανάπτυξη
  • Συνεργασία με τους σύμβουλους – εθελοντές από τον κόσμο των επιχειρήσεων
  • Πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία
  • Πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα με εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικής εκπαίδευσης
  • Ευκαιρία δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών με συναδέλφους από άλλες χώρες

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (κα Γεωργία Γλεούδη, τηλ.2130788600).

Η δήλωση συμμετοχής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το online σύστημα ενημέρωσης και υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece στη διεύθυνση  http://sen-programs.senja.gr/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »